Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden hariçya gerçek açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin abesa düşmesidir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dünyaa doğru oluşturulan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden kellelamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-finans kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Nutuk konusu sevimli kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Bunlar gibi insanoğlu trafiğinin okkalı ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki mimarilarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları ülke izni alabilir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı Yangın Kapısı Fiyatları engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar normal kapı kolu kabilinden mümkün.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve deprem afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların güçını kurtardığında elan esen anlaşılacaktır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Hassaten, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page